Gereformeerde Kerk Nieuwendijk

Kerkdiensten iedere zondag om 10:00 uur.

Terug naar het overzicht

Op zaterdag 2 november stond de stiltewandeling in de Biesbosch gepland. (klik hier voor de terugblik)

knip

 

Het regende geen aanmeldingen in de week vooraf; de weersverwachting was daar vast debet aan!  Zaterdagochtend om 9.30 uur aan de Weeresteinweg 5 verzamelden zich toch 7 mensen om met elkaar in stilte te wandelen. Na een verwelkoming met koffie, stapten we om ca. 10 uur naar buiten. De herfstkleuren van de Biesbosch glimlachten ons tegemoet, maar de lucht was grijs, de weg modderig en je kon de regen bijna ruiken….

Na de eerste minuten werd de stilte doorbroken door zachtjes neervallende regendruppels, aansluitend door de zippende ritsen van onze regenjassen. 

Na het asfalt vervolgden we onze tocht op het zacht zompende Oostwaardpad; de regen kletterde steeds enthousiaster en op de kruising van de lange en korte route besloten we toch maar voor het laatste te kiezen. Jammer dat de lange route in het water viel, maar het was toch weer bijzonder om daar samen in de stilte te wandelen!

In de griendwerkershut lazen we onderstaand gedicht en al zittend op de harde houten bankjes met natte schoenen, modderige laarzen, jassen waar druppels vanaf gleden en plasjes vormden op de houten vloer; ontdekten we onverwachts Gods nabijheid. Dáár, tussen alle teksten, namen en tekeningen stond geschreven: 

“De wonderen zijn de wereld niet uit: Jezus leeft!” 

En, alsof de spreuk nog niet voldoende was, brak bij het verlaten van de hut de grijze lucht open. Vergezeld door het Licht liepen het we laatste stukje van de wandeling. 

Korter dan gepland, maar zeker niet minder waardevol!

 

fotofotofoto